Treceți la conținutul principal

.

.

Un fragment din ce am aflat/ mi-am confirmat în ultimele luni





Da, cititorule, acest post face parte din categoria autoreflexivă din nou, cum ai mai citit aici, pe blog deci te-am avertizat. Util mai ales pentru neinteresaţi de asta. Nu fac destăinuiri profunde și nu divulg intimităţi, totuși. Nu este pagină de jurnal.

Am avut prea des senzația că mă aflu între 2 lumi în ultimele  luni: Adevăr și falsitate între care nu mai puteam discerne cu ușurința. Dacă adaug și ca ambele sunt relative, complic situația și mai mult. Nu delirez, ci mărturisesc că mi-ar fi plăcut să existe o persoană (sau orice) care să-mi clarifice acest tumult de necunoscut și false, prea grăbite decizii și concluzii din jurul meu. Se pare că veneratoarea necunoscutului și a incertitudinilor din trecut, adică eu, de curând a căutat opusul lor. Probabil că se întâmpla în viața oricui să apară și astfel de momente.

Din nou, ca întotdeauna din cât îmi pot aminti, mi-am fost eu resursa interioară mult mai valoroasă decât ceilalți, deși aș fi avut „la îndemâna” persoane disponibile. Se pare că o introvvertită mai mult (cum am fost)sau mai puțin (cum am devenit)nu se dezminte niciodată. 
Când majoritatea cauta soluții şi sfaturi înafară, prin "self-help" şi "how to" eu le caut şi, nu mă laud, le găsesc  în interior. 

Referitor la limite, cred că cele mai invincibile limite sunt cele pe care ți le pui tu însuți. M-am confruntat de data aceasta cu limite impuse dinafara pe care a trebuit să le integrez și să încerc să le armonizez cu ce se întâmpla în interiorul meu. După ce am străbătut perioade de disonanţă cognitivă și restructurare apropriilor limite, am ajuns într-un punct rezonabil de acceptare, și nu din spirit revoluționar și opoziţionist , ci din neîncrederea în sensul acelor regili, în prealabil documentata riguros.



Chiar am resimţit un oarecare disconfort  auzind lamentaţiile mascate în intenţii de comunicare ale celor din jur. Toți au vrut să ajute brusc fie prin materiale scrise și repetitive, fie prin „întâlniri” prin interfaţa monitorului, desigur. O abundenţă de altruism și bune intenţii ne-a invadat și m-a invadat.M-am simțit puțin egoistă Am crezut și cred nu înțeleg ceva fundamental din acest puzzle din care mai lipsesc cu siguranța încă  multe piese. 

Am ajuns să-mi fie dor de lucruri de care n-aş ficrezut c-o să-mi fie dor dacă-mi vor lipsi. Acesta nu va fi sfârşitul lumii cu siguranţă!

În războiul ăsta rece, fiecare are de contribuit cu partea lui. Să-ncepem să reconstruim prezentul şi viitorul de la prima schelă.

Etc.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Selfie

Social media este expresia exhibiționismului nostru. Imaginea și informațiile de pe de profil se schimbă frecvent parcă încercând o perfectizare absolută a momentului prezent. Mai vedem în viitor...  Poate că și dorința de a comunica într-o lume în care nimeni nu te ascultă (mergi la psiholog, psihoterapeut!) un conținut veridic într-o lume a fake-news-urilor și a anonimatului social (excepțiile fac influencerii, desigur) stă la baza acestui tfenomen. Peste decenii, poate va există cineva genial probabil dintr-un post post n post modernism care va explică ce ni se întâmpla acum dincolo de ”studiile” din psihologie absolut critice  cu convingerea că au dreptate. Un fapt clar este că sfera esteticii a ajuns să joace un rol din ce în ce mai important în lumea de astăzi, modelând fiecare aspect al culturii noastre contemporane și al vieții de zi cu zi, de la practicile noastre de consum, la modul în care folosim internetul și întregul stil de viață. Cuvântul anului din ...

Decizia

Vin uneori momentele Acelea .... Acelea, le ştim cu toţii.Pot fi chiar toate, de ce nu?  Atunci când sim ţi  nu ştiu ce în stomac şi devine şi mai clară relaţia dintre minte şi corp.  Atunci când luarea unei decizii se impune cu desăvârşire. Nu suportă amânare, fie şi subiectiv (de fapt, de cele mai multe ori mai întâi subiectiv). O răscruce nu de vânturi, ci de gânduri se prezintă în faţa ochilor  ş i a minţii, de fapt în faţa fiinţei pe de-a-ntregul. O răscruce cu toată ambivalenţa ei de 2 c ă i sau mai multe. Să rămâi pe loc sau să înaintezi şi-n ce fel ? Ce să faci ? Sa  î ncepi cu conceptualizarea  rămasului pe loc  şi  a  înaint ării  şi implica ţii sau s ă   r ă mai indiferent (la tine  însuți )? Acestea sunt întrebările.

Cine ești, cine sunt?

Rândurile de mai jos nu sunt propriu-zis despre (re)găsirea identităţii sau autocunoaştere deşi dacă vrei.... pot fi şi  despre asta. Pentru un timp oamenii fac parte constitutiv ă  din viața, din acțiunile, din gândurile, angoasele și euforiile, din liniștea și visurile tale.  Pentru același timp tu ești parte constitutivă din viața acelor oameni. Dacă timpurile voastre nu se sincronizează  atunci viețile voastre interioare coexstă.... un timp.  Dacă timpurile voastre se sincronizează  atunci viețile voastre interiare coexstă pentru un timp nelimitat, simultan cu căderile, cu zborurile, cu întoarcerile și abandonul temporar.  Ce rămâne totuși pe tărâmul rugos al amintirilor incerte și ele, poate la fel de incerte ca prezentul însuși? \