Treceți la conținutul principal

Like!

Copiii sunt înțelepți 2

 


https://mihaelaabagiu.blogspot.com/2021/12/copiii-sunt-intelepti-1.html


Faptele vorbesc mai tare decât vorbele

Copilăria este un o perioadă unică.

Din punct de vedere istoric, singura modalitate de a afla despre ceva ce nu ai experimentat în mod direct a fost să te bazezi pe mărturii.

Copiii pot face diferența între fantezie și realitate, pot evalua puterea dovezilor și preferă afirmațiile cu încadrarea științifică. Copiii din multe culturi sunt mai puțin susceptibili decât adulții să apeleze la explicații supranaturale pentru evenimente improbabile. De fapt, copiii învață să facă afirmații supranaturale.

Nu lăsa tradiția să moară!?

Ritualurile de „Moș Crăciun” ale Crăciunului sunt o demonstrație excelentă a adulților care participă de bunăvoie la un ritual cultural prelungit și costisitor. Moșul trebuie să fie real, altfel de ce ar face părinții mei asta? Trucul, desigur, este că le spunem copiilor, iar și iar, că bradul, listele de Crăciun, fursecurile și paharele cu lapte sunt pentru Moș Crăciun și nu că sunt pentru tradiție.

opiii sunt sensibili la acțiunile noastre - cântând colinde, lăsând în afară lapte și prăjitur. Iar rezultatul este credința: mama și tată nu ar face asta dacă nu ar crede, așa că Moș Crăciun trebuie să fie real.

De ce m-ar minți?


https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22417318/

https://brill.com/view/journals/jocc/11/3-4/article-p311_4.xml

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1090513809000245




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rolul culorii în mediile pentru promovarea sănătății 1

  Sursa imaginii: https://www.pexels.com/photo/abstract-painting-1595649/ Puțină biologie… teoria fără de care practica nu ar fi posibilă Culoarea este o parte a prcesului percepției din mediul înconjurător în funcţie de diferenţele de lungimi de undă ale luminii. Culoarea este percepută de ochi și interpretată de creier. Perceperea culorii este un proces complicat care implică atributele sursei de lumină, textura suprafețelor și interpretări neurologice. Lumina se reflectă pe suprafețe și transmite un răspuns electrochimic la ochi, care se traduce în culoare în creier. Sunt suprafețe colorate diferite separate printr-un model diferit de semnale neuronale care sunt generate de receptorii de culoare din retina ochiului. Culoarea este un factor fundamental în designul de mediu. Oamenii consideră adesea răspunsul la culoare ca fiind instinctiv și simplu, dar implică o interacțiune foarte complexă între lumina, ochi și creier. Rolul culorii este important nu doar pentru că influenţează

Cine ești, cine sunt?

Rândurile de mai jos nu sunt propriu-zis despre (re)găsirea identităţii sau autocunoaştere deşi dacă vrei.... pot fi şi  despre asta. Pentru un timp oamenii fac parte constitutiv ă  din viața, din acțiunile, din gândurile, angoasele și euforiile, din liniștea și visurile tale.  Pentru același timp tu ești parte constitutivă din viața acelor oameni. Dacă timpurile voastre nu se sincronizează  atunci viețile voastre interioare coexstă.... un timp.  Dacă timpurile voastre se sincronizează  atunci viețile voastre interiare coexstă pentru un timp nelimitat, simultan cu căderile, cu zborurile, cu întoarcerile și abandonul temporar.  Ce rămâne totuși pe tărâmul rugos al amintirilor incerte și ele, poate la fel de incerte ca prezentul însuși? \

Decizia

Vin uneori momentele Acelea .... Acelea, le ştim cu toţii.Pot fi chiar toate, de ce nu?  Atunci când sim ţi  nu ştiu ce în stomac şi devine şi mai clară relaţia dintre minte şi corp.  Atunci când luarea unei decizii se impune cu desăvârşire. Nu suportă amânare, fie şi subiectiv (de fapt, de cele mai multe ori mai întâi subiectiv). O răscruce nu de vânturi, ci de gânduri se prezintă în faţa ochilor  ş i a minţii, de fapt în faţa fiinţei pe de-a-ntregul. O răscruce cu toată ambivalenţa ei de 2 c ă i sau mai multe. Să rămâi pe loc sau să înaintezi şi-n ce fel ? Ce să faci ? Sa  î ncepi cu conceptualizarea  rămasului pe loc  şi  a  înaint ării  şi implica ţii sau s ă   r ă mai indiferent (la tine  însuți )? Acestea sunt întrebările.