Treceți la conținutul principal

.

.

Finalul este început 1

Textul acesta este departe de a fi unul autobiografic exclusiv deci nu este doar despre mine, ci despre și pentru cei care s-ar proiecta aici.



Am să încerc să-mi rezum anul..grea încercare, știu.

Am fotografiat (aproape) tot ce am găsit și am căutat..sau nu am căutat (mai puțin). Spontaneitatea este ceva firesc, admirabil și benefic, dar care personal mi se intamplă rar. Astfel, am încercat să opresc infinitezimal timpul în loc. Bineînțeles că timpul și-a păstrat identitatea intactă, aceea de iluzie. 

Deci nu mi-a ieșit ce-mi propusesem cu timpul decât la un nivel iluzoriu, chiar infinitezimală fiind oprirea, dar voi continua.... să fotografiez.Voi lăsa libertate timpului să continue să facă ce știe mai bine, adică să treacă

Am încercat să deprind a juca mai bine jocurile sociale, dar teatrul m-a surprins în postura de actor mai puțin talentat. Să mai exersez sau.... eu știu ? 

Am continuat și continui să fiu fascinată de știință și scris cunoscând și acceptând totodată o parte din limitările științei, destule: nu poate explica chiar orice cu rigorile ei.
Mai fascinată și mai curioasă am devenit despre creierul uman, al meu mi-e cel mai bun prieten, totul (nu suprageneralizez, crede-mă).
Pentru tine e la fel?

Am mai aflat și experimentat că opiniile se pot schimba în funcție de persoana de influență de la momentul prim la momentul secund, depinde de cine se învârte în cerc
Care cerc? Cel social
Multe altele despre preferențialitate și drepturi, despre reguli enigmatice sau reguli scrise și încălcate.. eventual chiar de cine le-a scris, nu-i așa?
Furtuna din paharul cu apă devine ușor taifun și invers.
 
Cum cine mă cunoaște știe deja, continui să fiu interesată atât de subiecte de interes general cât și de subiecte de neinteres majoritar. Acestea din urmă sunt chiar de un neimaginabil interes pentru mine. 
Cine știe, poate descopăr ceva nou în secolul acesta până-n care pare-se că s-a descoperit totul.

Aaa, și umorul, desigur! Nu sunt sigură cărei categorii mai sus menționate aparține, dar nici nu prea contează.

Dincolo de clișeu, anul acesta cred că am fost cel mai mult eu însămi. Am trăit în armonii și dizarmonii, candoare, zâmbete și tristețe. Totul succesiv, la momentul său- cel mai potrivit sau nu chiar. Aici nu m-am autoironizat.
Cum le-am echilibrat (oarecum) într-un final (pentru a și scrie aici despre asta)?
Mărturisesc că prea bine nu prea știu.
Mai  știi despre autoacceptare?
Ce voi face-n 2018 ? Probabil voi descoperi pe parcurs.
Oricum, a fost un an plin de nuanţe. Să mai fie!


Tu?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Selfie

Social media este expresia exhibiționismului nostru. Imaginea și informațiile de pe de profil se schimbă frecvent parcă încercând o perfectizare absolută a momentului prezent. Mai vedem în viitor...  Poate că și dorința de a comunica într-o lume în care nimeni nu te ascultă (mergi la psiholog, psihoterapeut!) un conținut veridic într-o lume a fake-news-urilor și a anonimatului social (excepțiile fac influencerii, desigur) stă la baza acestui tfenomen. Peste decenii, poate va există cineva genial probabil dintr-un post post n post modernism care va explică ce ni se întâmpla acum dincolo de ”studiile” din psihologie absolut critice  cu convingerea că au dreptate. Un fapt clar este că sfera esteticii a ajuns să joace un rol din ce în ce mai important în lumea de astăzi, modelând fiecare aspect al culturii noastre contemporane și al vieții de zi cu zi, de la practicile noastre de consum, la modul în care folosim internetul și întregul stil de viață. Cuvântul anului din ...

Decizia

Vin uneori momentele Acelea .... Acelea, le ştim cu toţii.Pot fi chiar toate, de ce nu?  Atunci când sim ţi  nu ştiu ce în stomac şi devine şi mai clară relaţia dintre minte şi corp.  Atunci când luarea unei decizii se impune cu desăvârşire. Nu suportă amânare, fie şi subiectiv (de fapt, de cele mai multe ori mai întâi subiectiv). O răscruce nu de vânturi, ci de gânduri se prezintă în faţa ochilor  ş i a minţii, de fapt în faţa fiinţei pe de-a-ntregul. O răscruce cu toată ambivalenţa ei de 2 c ă i sau mai multe. Să rămâi pe loc sau să înaintezi şi-n ce fel ? Ce să faci ? Sa  î ncepi cu conceptualizarea  rămasului pe loc  şi  a  înaint ării  şi implica ţii sau s ă   r ă mai indiferent (la tine  însuți )? Acestea sunt întrebările.

Cine ești, cine sunt?

Rândurile de mai jos nu sunt propriu-zis despre (re)găsirea identităţii sau autocunoaştere deşi dacă vrei.... pot fi şi  despre asta. Pentru un timp oamenii fac parte constitutiv ă  din viața, din acțiunile, din gândurile, angoasele și euforiile, din liniștea și visurile tale.  Pentru același timp tu ești parte constitutivă din viața acelor oameni. Dacă timpurile voastre nu se sincronizează  atunci viețile voastre interioare coexstă.... un timp.  Dacă timpurile voastre se sincronizează  atunci viețile voastre interiare coexstă pentru un timp nelimitat, simultan cu căderile, cu zborurile, cu întoarcerile și abandonul temporar.  Ce rămâne totuși pe tărâmul rugos al amintirilor incerte și ele, poate la fel de incerte ca prezentul însuși? \