Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie, 2022

Like!

Mai departe

  Oamenii au visuri ideale mai înalte decât Everestul care ating culmi tantangibile doar păsărilor și avioanelor acolo, sus. În pădurile albe de nori care taie respirația se măsoară beatitudinea, visul și realul. Uneori și viitorul. Între pământ și nori se dau marile lupte. Ale emoțiilor, ideilor, ale dorințelor împlinite și neîmplinite, ale speranțelor și ale disparițiilor în neant. În astfel de lupte iese învingătoare doar acceptarea sau neacceptarea. Oamenii se gândesc la viitor, ba chiar și-l imaginează.Unii chiar acționează pentru îndeplinirea imageriilor. Alții se simt pur și simplu auto î mplini ț i. Evocarile, amintirile, binele și răul se coagulează la final. De an sau de orice fel. Amalgamul de onstientizari, de regrete, de bucurie și tristețe creează derută și decorează ambivalent interiorul oricărui om. La final de an se pregătește o nouă mare călătorie.

Mit sau realitate? Minciună sau imaginație?

  Pentru mine,  Mo ş  Cr ă ciun  însemna  imaginar, joc  ş i explorare, pl ă cere senzorial ă  olfactiv ă   ş i surpriz ă .  Cadourile (simbolice) se puteau afl a  în orice col ţ  din apartament, nu neap ă rat sub brad. Explorarea  ş i ludicul constau în g ă sirea lor, singur a  certitudine fiind aceea c ă  ele existau. Despre acestea îmi pot aminti, de ş i totu ş i impresiile au fost  modificate prin reconstruirea, reamintirea din momentul actual si de dinainte. Unele amintiri pot fi false amintiri. Astfel c ă  nu pot spune prea multe despre c e ar fi crezut copilul de atunci privind rezultatele cercet ă rilor de mai jos. Cercetatorii s-au întrebat: Este etic  să-ţi minţi copilul despre existenţa lui Moş Crăciun (MC) ? Cu ce urmări ? …. şi au găsit şi răspunsuri mai mult sau mai puţin complete si congruente. Autorii sugerează că faptul că mint copiii, chiar şi despre ceva distractiv şi frivol, ar putea submina încrederea în părinţii lor provocându-le  dezamăgire atunci când în cele di

Concluzii 8

* Cu câteva zile în urmă era frig și gata. O răzbunare siberiană cu maiestatea sa Soarele, mi-am zis. Înghețul este o nulitate. Acum, s-a ajuns la un acord tacit în favoarea soarelui.  ** Când ai impresia că-ți este evitată prezența ,eviți la rândul tău. O reciprocitate corectă, ai impresia. De fapt este mult mai mult decât atât ca-n toate circumstanțele și lucrurile care contează. Ai observat poate că am spus “ai impresia” dorind astfel să lansez drumul tuturor posibilităților și al imposibilitatilor, al certitudinilor și al incertitudinilor. Tu alegi. Oamenii fie se ghidează prea mult mult după firul lăuntric unic, dar neautentic, fie își neagă drumul personal cu desăvârșire. Poate există și o cale de mijloc.