Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din septembrie, 2020

Like!

Frica

https://www.youtube.com/watch?v=q-wGMlSuX_c Frica poate fi un ( in)amic. Mai întâi vine ca o anxietate care te pune-n gardă că ceva nu e ok. .Apoi se integreazaă în   în gândurile  şi  emoţiile tale şi îți poate modifica treptat comportamentul până la depersonalizare. Contactul cu ține, cu ceilalți, cu realitatea devine din ce în ce mai redus până la anihilare. Nu mai eșți tu, devii altă persoană. Î mprieteneşte-te cu ea. În niciun caz să nu-ţi fie frică să-ţi fie frică!  Frica îți poate semnala o vulnerabilitate, ceva la care ai de lucru. Prin urmare, să nu-ţi fie frică să-ţi fie frică!

Prevenţia suicidului

Câteva adevăruri! " Știam că va trebui să mă îmbăt pentru a-mi lua viața. Chiar dacă a trecut puțin după ora 10:00, am început să-mi beau Shiraz-ul meu ieftin preferat chiar din sticlă. Lichidul de la temperatura camerei mi-a alunecat lin pe gât până când am scurs sticla respectivă și am început să-mi desfac alta. Nu era momentul să-mi fac griji cu privire la aspectul unui vin. În plus, mi-a plăcut mai degrabă imaginea jalnică pe care o evoca băutul chiar din sticlă. În mintea mea, a fost cel mai potrivit pentru această ocazie. (....)" În fiecare an, în lume, se înregistrează aproximativ un milion de decese prin suicid, ceea ce înseamnă un deces la fiecare 40 de secunde. Sinuciderea ocupă locul doi în rândul cauzelor morţii la adolescenţi şi tineri. În România, în fiecare an, se înregistrează aproximativ 13 decese prin sinucidere la 100 000 locuitori, situându-se pe locul trei în ierarhia circumstanţelor de moarte violentă. Cauze și factori Sinuciderea are loc doar pe fo

Valul

  Valule, Ia cu tine toate neliniştile! Frământă-le ca să nu rămână firimituri pe-aici. Du-le departe, departe. Înapoi să nu aduci nimic. Poate doar muţenia ca să nu revendic nimic depărtărilor. Nici distanța și nici inexistența. S ă  mai aduci totuși, o coad ă  de siren ă !