Treceți la conținutul principal

.

.

Ce spune genul de muzică preferat despre tine ?




Eşti fan(ă)  a(l) muzicii hard rock sau al muzicii pop, de exemplu ?
Te-ai gândit că ar putea playlist-ul tău să ofere informaţii despre personalitatea ta ?
Au făcut-o unii cercetători psihologi (cum altfel ?) si au arătat că da.

Un grup de psihologi de la Universitatea din Cambridge au împărțit cei 4000 de participanți la cercetare în două grupuri:

·        cei cărora le plac regulile și ordinea
si
·        cei care sunt ghidați de emoții

Si ce crezi ?

Cercetătorii au arătat că cei care sunt mai buni în înţelegerea sentimentelor altora preferă muzică relaxantă cum ar fi soft rock (dar nu numai), în timp ce aceia care se concentrează asupra detaliilor minore tind să asculte muzică mai complexă din punct de vedere tehnic, cum ar fi jazz.

Participanţii cu o tendinţa mai mare către gândirea logică au preferat muzică intensă, maniacală, care include piese punk rock şi alte piese heavy rock şi muzică clasică şi jazz.

Este posibil să fie un amestec de ambele stiluri de gândire, ceea ce ar însemna „echilibru”.

O altă cercetare pe acelaşi subiect realizată de psihologii  Jason Rentfrow şi Sam Gosling sugerează că a cunoaşte tipul de muzică preferat poate duce la predicţii surprinzător de exacte despre personalitatea ta .

Astfel incat

Extravertii tind să caute melodii cu linii de bas, iar aceia care agreează stiluri mai complexe, cum ar fi jazz şi muzică clasică tind să fie mai creativi şi au scoruri la IQ mai mari .

Care ar fi profilul unui rocker (spre surprinderea ta/ poate si a mea, nu include agresivitate), dar pentru indie, pop, rap,  dance etc. ?

Mai multe, mai jos.

Aici poti afla stilul care te caracterizeaza (in caz ca ai dubii) si mai mult de atat.


http://www.telegraph.co.uk/news/2016/04/07/what-does-your-music-taste-say-about-your-personality-researcher/




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Selfie

Social media este expresia exhibiționismului nostru. Imaginea și informațiile de pe de profil se schimbă frecvent parcă încercând o perfectizare absolută a momentului prezent. Mai vedem în viitor...  Poate că și dorința de a comunica într-o lume în care nimeni nu te ascultă (mergi la psiholog, psihoterapeut!) un conținut veridic într-o lume a fake-news-urilor și a anonimatului social (excepțiile fac influencerii, desigur) stă la baza acestui tfenomen. Peste decenii, poate va există cineva genial probabil dintr-un post post n post modernism care va explică ce ni se întâmpla acum dincolo de ”studiile” din psihologie absolut critice  cu convingerea că au dreptate. Un fapt clar este că sfera esteticii a ajuns să joace un rol din ce în ce mai important în lumea de astăzi, modelând fiecare aspect al culturii noastre contemporane și al vieții de zi cu zi, de la practicile noastre de consum, la modul în care folosim internetul și întregul stil de viață. Cuvântul anului din ...

Decizia

Vin uneori momentele Acelea .... Acelea, le ştim cu toţii.Pot fi chiar toate, de ce nu?  Atunci când sim ţi  nu ştiu ce în stomac şi devine şi mai clară relaţia dintre minte şi corp.  Atunci când luarea unei decizii se impune cu desăvârşire. Nu suportă amânare, fie şi subiectiv (de fapt, de cele mai multe ori mai întâi subiectiv). O răscruce nu de vânturi, ci de gânduri se prezintă în faţa ochilor  ş i a minţii, de fapt în faţa fiinţei pe de-a-ntregul. O răscruce cu toată ambivalenţa ei de 2 c ă i sau mai multe. Să rămâi pe loc sau să înaintezi şi-n ce fel ? Ce să faci ? Sa  î ncepi cu conceptualizarea  rămasului pe loc  şi  a  înaint ării  şi implica ţii sau s ă   r ă mai indiferent (la tine  însuți )? Acestea sunt întrebările.

Cine ești, cine sunt?

Rândurile de mai jos nu sunt propriu-zis despre (re)găsirea identităţii sau autocunoaştere deşi dacă vrei.... pot fi şi  despre asta. Pentru un timp oamenii fac parte constitutiv ă  din viața, din acțiunile, din gândurile, angoasele și euforiile, din liniștea și visurile tale.  Pentru același timp tu ești parte constitutivă din viața acelor oameni. Dacă timpurile voastre nu se sincronizează  atunci viețile voastre interioare coexstă.... un timp.  Dacă timpurile voastre se sincronizează  atunci viețile voastre interiare coexstă pentru un timp nelimitat, simultan cu căderile, cu zborurile, cu întoarcerile și abandonul temporar.  Ce rămâne totuși pe tărâmul rugos al amintirilor incerte și ele, poate la fel de incerte ca prezentul însuși? \